PsyTech – Matrix


Platforma de Roboterapie si Psihoterapie prin Realitate Virtuala

Categorii Stiri

Ultimele Stiri


Search
Laboratorul “Star Trek-Holodeck”

(4) Laboratorul “Star Trek-Holodeck” este un laborator integrativ de realitate virtuala, practic o camera (tip cub/sistem “cave”) autonoma care genereaza realitatile programate în functie de nevoile terapeutice, utilizat pentru tratamentul si cercetarea unor tulburari psihice complexe (ex. de tip psihotic, dependenta de substante etc.). Acest laborator a necesitat constructia unei cladiri speciale care sa-l gazduiasca, finantarea cladirii fiind asigurata de catre Universitatea Babes-Bolyai. Platforma functioneaza in noua cladire de la sfarsitul anului 2009.
Dotarea Laboratorului:
Etapa I
Suport financiar: ANCS – Contract de finanţare nr. 68CP/I/2007 (Programul “Capacităţi“; modulul I)
Echipamente: Sistem de realitate virtuală de tip CAVE, EON Reality ICube flexibil (patru pereţi; proiecţie stereo activă-rezoluţie nativă 1400X1050); pentru detalii vezi la http://www.eonreality.com. Echipament VR de stimulare olfactivă (Enviroscent-ScentPalette). Sistem Biopac integrat pentru evaluarea parametrilor psihofiziologici (MP 150).
Etapa II
Suport financiar: ANCS – Contract de finanţare nr. 188CP/I/2008 (Programul “Capacităţi“; modulul I)
Echipamente: Sistem de teleprezenţă EON Holopodium şi achiziţionarea parţială a echipamentelor necesare pentru cel de-al 5-lea perete al sistemului EON Reality Icube (proiector stereo activ, server grafic EON Icube, sistem nou de tracking si software EON ICube pentru 5 pereti).

Contact: Prof. univ. dr. Daniel David (danieldavid@psychology.ro); Tel. 0742037147

Condiţii de acces: Pentru cercetare – prin acord de colaborare şi modalităţi multiple: (a) prin cofinanţare, (b) plata directă a timpului petrecut în laborator (costul este estimat şi negociat punctual, în funcţie de complexitatea ceruta de cercetare şi de cheltuielile pe care acesta le angajează); (c) gratuit (consorţii în care suntem parteneri/coordonatori). Pentru servicii clinice – prin acord de colaborare: (a) gratuit pentru “Clinica Universitară de Psihologie Babeş-Bolyai – PsyTech” şi (b) plata unui procent negociat din servicul oferit pentru terţi (preturile se înscriu în condiţiile stabilite de Colegiul Psihologilor din România).

Servicii oferite: (a) cercetare (70%); (b) servicii clinice (20%) (ex. Clinica Universitară de Psihologie Babeş-Bolyai – PsyTech); (c) activităţi didactice (10%)

Indicatori de performanţă: (1) numărul şi valoarea granturilor/contractelor care se derulează pe Platformă; (2) publicaţiile internaţionale; (3) numărul pacienţilor (serviciile clinice) care beneficiază de serviciile Laboratorului; (4) prezentările/workshop-urile invitate

  1. Laboratorul “Stress Control”
  2. Laboratorul “Virtual Classroom”
  3. Laboratorul “Pain Control”
  4. Laboratorul “Data”